Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Verzwaarde polsband

Een gewichtsmanchet of verzwaarde polsband gebruikt u om trillen (tremor) tegen te gaan. Het gewicht zorgt dat u de hand meer onder controle heeft. Door het tegenwicht gaan de kleine handbewegingen bij schrijven, typen, eten en aankleden u makkelijker af. Bij Parkinson is onderdrukken van trillen met medicatie lastig of zorgt voor zware bijwerkingen, een gewicht om de pols kan een oplossing bieden.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een verzwaarde polsband?

  Een verzwaarde polsband of manchet zorgt door het gewicht dat de kleine onwillekeurige trillingen of bewegingen (tremor) tegengegaan worden.  

  Hoe werkt een verzwaarde polsband?

  Een verzwaard manchet of band bevestigt u met een klittenbandbevestiging strak rond de hand, pols of de arm waardoor de druk en het gewicht heel gericht op het lichaam komt. Er zijn verschillende gewichten, licht, medium en zwaar.

  Belangrijk om te weten

  • Bij een sportzaak zijn er verschillende mogelijkheden voor het kopen van verzwaarde banden, ook voor de enkel en de hele arm. 
  • Er zijn verschillende materialen, kleuren, gewichten en maten.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  • Test de gewichten goed uit, bij welk gewicht is de onderdrukking van het trillen voor u optimaal? Op uw hand, uw pols of uw arm? Een ergotherapeut kan u hierbij helpen.
  • Hulpmiddelen bij Parkinson op de Hulpmiddelenwijzer.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVerzwaarde polsband met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-12-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: