Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Greepaanpassing

Heeft u moeite om uw handen of vingers te gebruiken? Met greepaanpassingen kunt u voorwerpen met een handgreep aanpassen zodat u ze toch nog kunt gebruiken. De greepaanpassing worden ook greepverdikker of handvatverdikker genoemd.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een greepaanpassing?

  Greepaanpassingen verdikken, verzachten of geven meer grip op handgrepen, pennen of bestek. 

  Hoe werkt een greepaanpassing?

  Met schuimrubberen buisjes die over de handgreep passen verzacht u de greep. Er is kleiachtig materiaal dat u op maat aanbrengt. Ook bestaan er opblaasbare materialen, een soort kussentje om een handvat te verdikken.

  Belangrijk om te weten

  • Gripverdikker van rubber of (zacht) kunststof. Deze kunnen driehoekig, rond of anatomische gevormd zijn.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • U kunt bij een doe-het-zelf zaak isolatiemateriaal voor leidingen in diverse diktes kopen en op maat snijden voor uw bestek of pen.
  • Als u stroef tape rond het materiaal wikkelt, heeft u meer grip.
  • U kunt aangepast bestek kopen.
  • Er is ook een hulpmiddel om sleutels, draaiknoppen of kranen mee open te draaien: de kraanopener, universeelopener, knoppendraaier of sleuteldraaihulp. Deze laatste heeft een T-vormig handvat van kunststof. De voet is voorzien van metalen pinnetjes, deze plaatst u op het voorwerp en de pinnetjes klemmen zich vast waarna u bijvoorbeeld een sleutel omdraait of een deksel opendraait.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactGreepaanpassing met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: