Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Handgreep met zuignap

Handgrepen of beugels met zuignap (vacuümgreep) zorgen dat u steun heeft om veilig te gaan zitten en overeind te komen. Bijvoorbeeld in het toilet of de badkamer. In de gebruiksaanwijzing kunt u lezen waar deze beugel met zuignap nog meer te plaatsen is. Steunen of leuningen voor het laten rusten van de arm noemen wij armsteunen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een handgreep met zuignap?

  Handgrepen of beugels met zuignap zorgen voor een houvast op plaatsen waar een risico op vallen bestaat. Ze maken ook het zelfstandig gaan zitten en overeind komen mogelijk. De zuignap voorkomt boren en vastschroeven en kan ook tijdelijk gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij het douchen tijdens een revalidatieperiode.

  Hoe werkt een handgreep met zuignap?

  De handgreep met zuignap werkt met een vacuüm. Belangrijk is dat de ondergrond geschikt is om te steun te plaatsen. U reinigt de gladde ondergrond en zet hem in de open stand. U klikt de beiden kanten in en de handgreep zuigt zich aan de muur. Het venster in de greep kleurt groen als hij goed bevestigd is.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • In vochtige omgevingen kiest u handgrepen die niet snel roesten.
  • Controleer regelmatig of de handgreep nog goed vast zit, let op dat het venster groen aangeeft en niet rood.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Handgreep met zuignap bestaan in diverse vormen.

  Alternatieven

  U kunt ook gebruik maken van andere steunmogelijkheden:

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactHandgreep met zuignap met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 20-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: