Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Over de Vilans Hulpmiddelenwijzer

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar.

Die informatie vindt u op deze website. Hulpmiddelenwijzer.nl heeft geen commercieel belang. We hebben meer dan 600 hulpmiddelen die we op overzichtelijke wijze presenteren. We vertellen u wat het is, waarvoor u het kunt gebruiken, hoe het zit met vergoedingen en welke uitvoeringen er zijn. Voor sommige hulpmiddelen bieden we praktische keuzehulpen aan!

Kortom, wij geven u alle informatie die handig is als u de aanschaf van een hulpmiddel overweegt. Zo maakt u eenvoudig de juiste keuze. Wilt u meedenken met de Hulpmiddelenwijzer? Schrijf u dan in voor ons Hulpmiddelenwijzer Panel.

Inhoud

  Inhoud

  Animatie over de Hulpmiddelenwijzer, hoe gebruikt u het? Ziet u de video niet? Bekijk hem dan verder op YouTube.

  Over Vilans

  De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans op verzoek van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor de langdurende zorg en ondersteuning. We ontwikkelen nieuwe, praktijkgerichte kennis en we helpen zorgorganisaties die kennis toe te passen in de praktijk. Dat doen wij samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliënten. Zo houden we de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit.

   Meer informatie vindt u op www.vilans.nl.

  Onze flyer

  Wilt u in een oogopslag zien wat de Hulpmiddelenwijzer voor u kan betekenen? Bekijk dan eens onze flyer. Deze vindt u onderaan bij Downloads. 

  U kunt ook het formulier invullen om papieren flyers te bestellen.

  Partners

  De Hulpmiddelenwijzer werkt samen met veel organisaties en initiatieven. Bekijk alle partners.

  Zoeken en vinden

  U kunt op verschillende manieren zoeken in de Vilans Hulpmiddelenwijzer:  

  • Met de zoekmachine die u bovenaan iedere pagina terugvindt.
  • Op activiteiten: eten en drinken, huishouden of communiceren...
  • ​Op specifieke ziekte of beperking: Hulpmiddelen bij uw situatie...

  Toegankelijkheidsverklaring

  Vilans streeft ernaar volledig te voldoen aan de overheidsstandaard toegankelijkheid WCAG 2.1, op AA-niveau. Hiermee worden onze websites gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor iedereen.

  Meer weten?

  Downloads

  Deel deze pagina via: