Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Over de Vilans Hulpmiddelenwijzer

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar. Die informatie vindt u op deze website. Hulpmiddelenwijzer.nl heeft geen commercieel belang. We hebben meer dan 675 hulpmiddelen die we op overzichtelijke wijze presenteren. We vertellen u wat het is, waarvoor u het kunt gebruiken, hoe het zit met vergoedingen en welke uitvoeringen er zijn. Voor sommige activiteiten bieden we praktische keuzehulpen aan! Naast hulpmiddelen en keuzehulpen vindt u ook meer dan 120 tips van ergotherapeuten bij handig om te doen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 10-07-2024

  Laatst bijgewerkt op: 10-07-2024

  Kortom, wij geven u alle informatie die handig is als u de aanschaf van een hulpmiddel overweegt. Zo maakt u eenvoudig de juiste keuze. Wilt u meedenken met de Hulpmiddelenwijzer? Schrijf u dan in voor ons Hulpmiddelenwijzer Panel.

  YouTube video thumbnail

  Animatie over de Hulpmiddelenwijzer, hoe gebruikt u het? Ziet u de video niet? Bekijk de video op YouTube.

  Over Vilans

  De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans op verzoek van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor de langdurende zorg en ondersteuning. We ontwikkelen nieuwe, praktijkgerichte kennis en we helpen zorgorganisaties die kennis toe te passen in de praktijk. Dat doen wij samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliënten. Zo houden we de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit.

  Meer informatie vindt u op www.vilans.nl.

  Onze flyer

  Wilt u in een oogopslag zien wat de Hulpmiddelenwijzer voor u kan betekenen? Bekijk dan eens onze flyer. Deze vindt u onderaan bij Downloads. 

  U kunt ook het formulier invullen om papieren flyers te bestellen.

  Partners

  De Vilans Hulpmiddelenwijzer werkt samen met meer dan 30 organisaties en initiatieven. Wij noemen dit onze partners, omdat samenwerken essentieel voor ons is. Samenwerken met de Hulpmiddelenwijzer maakt uw kennis breed toegankelijk en eenvoudiger te vinden. Bekijk alle partners.

  Voorbeelden van samenwerken zijn bijvoorbeeld op inhoud, de uw situatie-pagina’s van Huntington en Doofblindheid. Samen met ergotherapeuten en Ergotherapie Nederland delen we Handig om te doen tips bij activiteiten. En met Zuyd Hogeschool maakten we de keuzehulp Steunkousen aan- en uittrekken.

  Ook werken we samen met organisaties door naar elkaar te verwijzen. Zoals met Regelhulp, Thuisarts.nl en veel gemeenten. Relevante links vergroten het vinden van de juiste informatie voor een oplossing op maat.

  Wilt u ook samenwerken met de Vilans Hulpmiddelwijzer? Neem contact met ons op via het contactformulier.

  Onderwijs

  Nederland verandert, meer vraag naar zorg met minder zorgverleners. Hoe ziet goede zorg er in de toekomst uit? Gaan techniek en robots de zorg veranderen? Of gaan we ons richten op preventie? Het onderwijs speelt hierbij een belangrijk rol. De studenten van nu zijn de zorgprofessionals van de toekomst! Voor docenten de taak om dit, samen met de studenten vorm te geven. De Hulpmiddelenwijzer is er voor de studenten én de docenten. Wij werken graag samen met het onderwijs. 

  Voor docenten 

  Geeft u les aan het MBO, HBO of verzorgt u lessen binnen de opleiding Zorg en Welzijn? Wilt u de studenten laten nadenken over de toekomst van de zorg? Wilt u ze uitdagen om oplossingen te vinden om de zelfredzaamheid bij cliënten te vergroten? Er is bijvoorbeeld een lespakket dat u kunt inzetten. Er is meer mogelijk, ook op het gebied van samenwerken met de Vilans Hulpmiddelenwijzer. Meer informatie vindt u op onze pagina over het onderwijs.

  Voor studenten

  Als zorgprofessional van de toekomst is het fijn om kennis te hebben van wat er nu al mogelijk is in de zorg en wat de ontwikkelingen zijn. De Hulpmiddelenwijzer heeft honderden hulpmiddelen en tips verzameld om activiteiten en situaties te ondersteunen. Dit kan goed van pas komen tijdens een stage of bij een praktijk of afstudeeropdracht. Bezoek hiervoor onze pagina over het onderwijs.

  Wij ontvangen ook vragen van studenten en docenten. Heeft u zelf een vraag? Stel de vraag via het contactformulier.

  In de media

  Meer weten?

  Downloads

  Deel deze pagina via: