Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Antislip sokken

Heeft u een gladde vloer in huis en geen zin om altijd schoenen aan te doen? Antislip sokken heten ook wel huissokken en voorkomen vallen en slippen. Als u medicatie gebruikt, kunt u onvaster op uw benen staan en sneller vallen. Ook het ziekenhuis gebruikt antislip sokken voor ouderen patiënten. Bij nachtelijke onrust kunt u met de sokken aan slapen, bij het uit bed komen is er dan minder valgevaar.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dienen antislip sokken?

  Antislip sokken voorkomen dat u of uw kind uitglijdt en valt. Ze zijn gemaakt van diverse materialen waaronder katoen en wol.

  Hoe werken antislip sokken?

  De sokken hebben aan de onderkant een  stroeve antislipzool of noppen, deze houden grip op de ondergrond en voorkomen zo uitglijden en vallen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Let op de wasinstructies van de fabrikant.
  • Antislipsokken zijn te koop bij de meeste (kleding)winkels.
  • Katoenen antislipsokken voelen vaak minder 'warm'.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er zijn speciale sokken met verschillende soorten noppen of mate van stroefheid op de voor- of achtervoet en hiel.
  • Voor kinderen zijn er ook antislip sokken voor in het zwembad, zonder teenstukken.
  • Er bestaan ook thermische sokken met antislip.

  Alternatieven

  • Antislip voorvoetbeschermer, voorkomen blaren, eelt en geeft demping bij het lopen. Ze kunnen ook over tenensokken gebruikt worden, of bij lopen op blote voeten is er minder kans op uitglijden. (laatste foto)

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAntislip sokken met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 02-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: