Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Trillend navigatiehulpmiddel (GPS)

Bent u blind, slechtziend of doofblind en wilt u zelfstandig en ‘gehoorvrij’ navigeren? Het trillend navigatiehulpmiddel of trillende GPS helpt u in het verkeer en op straat.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een trillende GPS?

  De trillende GPS is een navigatiehulpmiddel dat via trillende armbandjes de route aangeeft. Dit hulpmiddel is bedoeld voor blinden en slechtzienden maar ook zeer bruikbaar voor mensen met doofblindheid. Omdat de routeaanwijzingen niet gesproken maar via de tast gaan, kan dit hulpmiddel ‘gehoorvrij’ gebruikt worden. Tijdens het navigeren kunt u zich richten op het voeren van een gesprek, het luisteren naar omgevings- en verkeersgeluiden of het aansturen van uw geleidehond.

  Hoe werkt een trillende GPS?

  De trillende GPS bestaat uit twee polsbandjes die trillingen geven en via Bluetooth zijn verbonden met een navigatie-app op de smartphone. De bestemming kan in de app worden ingevoerd via stemherkenning of gekozen worden uit een lijst favoriete bestemmingen. De trillingen in de polsbandjes geven aan wanneer u rechts- of linksaf moet of wanneer u verkeerd gelopen bent. De trillende GPS heeft ook een kompasfunctie om de juiste beginrichting aan te geven.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan nog maar één leverancier van de trillende GPS: N-vibe. 

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Andere middelen van vervoer die u kunt gebruiken: Tips voor vervoer
  • Navigatie apps op de smartphone. 
  • Routes die u met behulp van uw hulphond kunt lopen. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTrillend navigatiehulpmiddel (GPS) met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: