Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Vochtinname-regelaar

Moet u veel drinken of drinkt u te weinig? Heeft u veel steun nodig om dit te regelen? Vochtinname-regelaars registreren hoeveel vocht u binnenkrijgt en geven een signaal als het tijd is om te drinken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een vocht-inname regelaar?

  De regelaars voorkomen uitdroging (dehydratie) en stimuleren drinken.

  Hoe werkt een vocht-inname regelaar?

  U plaatst een fles of kan gevuld met bijvoorbeeld water in het apparaat. De regelaar registreert de hoeveelheid water in de fles of kan en houdt bij hoeveel u gedurende de dag hiervan drinkt. Het hulpmiddel geeft ook op bepaalde momenten een hoorbaar en/of zichtbaar signaal als u weer wat moet drinken. Wanneer u niet uit de kan of fles in het apparaat drinkt, dan drukt u op de knop om één extra glas te registreren.

  Belangrijk om te weten

  • Een tekort aan vocht is vaak te herkennen aan de volgende kenmerken: hoofdpijn, droge huid, duizeligheid, droge mond, vermoeide spieren, verlaagde bloeddruk, minder vaak moeten plassen en donkere, geconcentreerde urine.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVochtinname-regelaar met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: