Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Sleutelhulp

Hebt u moeite om uw sleutel in het slot te krijgen? Sleutelhulpen helpen u om zelfstandig sloten te gebruiken. Sleutelhulp noemt men ook wunderkey, keywing, smart key of sleutel organizer. Slimme sleuteloplossingen bieden de mogelijkheid om derden, bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers, binnen te laten.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een sleutelhulp?

  Sleutelhulpen zorgen ervoor dat u bij slecht zicht de sleutel gemakkelijk in het slot kunt steken. Andere sleutelhulpen hebben een verdikt en of een gebogen handvat, zodat u de sleutel met weinig kracht kunt draaien, vast houden of oppakken. Er bestaan ook losse verbredingen die u over een sleutel schuift waardoor u meer grip heeft. 

  Hoe werkt een sleutelhulp?

  Sleutelhulpen bij slechtziendheid zijn een soort geleiders die op een slot worden geplaatst. De verdikte en of gebogen handvatten voor sleutelhulpen zijn soms inklapbaar (klapsleutel).

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • U kunt meestal meerdere sleutels in een verdikt en of gebogen handvat inklappen. 
  • Deuren en dus ook sloten hebben een belangrijke rol als vluchtroute, bijvoorbeeld bij brand. Tips voor brandveilig wonen

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Bij een sleutelspecialist kunt u ook navraag doen om uw eigen sleutels aan te passen. 
  • Er bestaan ook elektrische deuren met automatische sloten. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSleutelhulp met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: