Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kalenderklok

Met een wand- of tafelklok met dagaanduiding weet u steeds de tijd, weekdag en datum.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kalenderklok?

  Kalenderklokken geven op elk moment van de dag de tijd, dag en datum weer. Hierdoor kunt u eenvoudiger de tijd bijhouden en uw dag indelen. Deze klok met dagaanduiding biedt ook een oriëntatie in de tijd: Hoe laat is het? Welke dag is het vandaag? Dit geeft houvast en brengt structuur aan.

  Hoe werkt een kalenderklok?

  De wijzerplaten en displays van een kalenderklok hebben duidelijk afleesbare letters en cijfers met veel contrast. De klokken zijn daardoor eenvoudig in het gebruik, ook als u slecht ziet. U hangt of zet de klok op een goed zichtbare plek.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • De meeste klokken bieden ook de mogelijkheid om deze als wekker te gebruiken.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er bestaan ook horloges met duidelijk leesbare dag- en datumaanduiding of spraakfunctie.
  • Er bestaan klokken die u niet meer zelf hoeft in te stellen, met de zogenaamde atoomfunctie.

  Alternatieven

  • Voor het bieden van een dagstructuur kunt u ook een organizer gebruiken.
  • Er zijn ook apps te downloaden die te gebruiken zijn als kalenderklok. Dit als gebruik van een smartphone mogelijk is. Er zijn gratis (demo)apps en apps waar u voor moet betalen. Eventueel kan de app ook op een tablet geopend worden en met een standaard als kalenderklok getoond worden. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKalenderklok met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 29-01-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: