Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Voelbaar horloge

Met een voelbaar horloge of braille horloge kunt u de tijd aftasten door middel van kogeltjes en voelbare punten op de wijzerplaat. Dit hulpmiddel kunt u gebruiken als u slecht ziet én slecht hoort en een horloge dat bijvoorbeeld de tijd voorleest niet kunt gebruiken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een voelbaar horloge?

  Het voelbare horloge of braille horloge vervangt de tijd aflezen door klokkijken of horen via een tijdmelder met spraakfunctie. 

  Hoe werkt een voelbaar horloge?

  Er zijn verschillende modellen op de markt. Een braille horloge waarbij u het glasplaatje kunt openen en u aan de wijzers en de verhoogde uur-streepjes of punten kunt voelen hoe laat het is. Een voelbaar horloge waarbij de uren en minuten door twee kleine metalen kogeltjes in groeven te voelen zijn. Het kogeltje in de binnengroef geeft de minuten aan en het kogeltje aan de buitenrand of buitenste groef de uren. De uur streepjes zijn verhoogd en zo kunt u de tijd aflezen. 

  Belangrijk om te weten

  • De kogeltjes zijn relatief klein en niet voor iedereen even makkelijk te voelen. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een voelbaar horloge met kogeltjes en verhoogde streepjes op de uren om de tijd af te lezen.
  • Een voelbaar horloge met een glasplaatje die u openklapt en waarbij uw de wijzers kunt voelen.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVoelbaar horloge met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-02-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: