Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wekker voor doven en slechthorenden

Met een wekker voor doven en slechthorenden voelt of ziet u dat de wekker afloopt. Deze wekker vormt vaak een geheel met andere apparaten die u waarschuwen bij niet (goed) kunnen horen. Bijvoorbeeld met de deurbel, de telefoon en het brandalarm.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een wekker voor doven en slechthorenden?

  Wekkers voor doven en slechthorenden zorgen ervoor dat u op een andere manier weet dat de wekker afgaat als u hem niet kunt horen.

  Hoe werkt een wekker voor doven en slechthorenden?

  Deze wekkers geven lichtsignalen en/of gaan trillen. Sommige wekkers voor doven en slechthorenden versterken het geluid. De trilsterkte, het geluidsvolume en de lichtsterkte zijn instelbaar.

  Belangrijk om te weten

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Alarmwekker met groot rood display voorzien van een trilkussen.
  • Helen (Bones), een wekker speciaal voor doofblinden. De wekker heeft een creditcard-formaat, grote voel (tactiele) knoppen, trilsignalen voor tijd en herinneringen en ook een spraakfunctie om met naasten te communiceren.

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWekker voor doven en slechthorenden met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-05-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: