Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tablet voor senioren

Tablets voor senioren zijn kleine draagbare computers met een eenvoudiger bediening. Seniorentablets hebben een aanraakscherm, een beperkter menu en grotere bedieningsknoppen. Een seniorentablet heeft meestal wel alle functies van een gewone tablet, zoals e-mailen, spelletjes spelen en bankzaken regelen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 14-08-2023

  Waarvoor dient een seniorentablet?

  Een tablet voor senioren is een oplossing voor mensen die het bedienen van een computer lastig vinden of de werking slecht onthouden. Met seniorentablets heeft u meestal wel alle functies van een normale tablet, zodat u bijvoorbeeld kunt beeldbellen met familie, mantelzorgers en zorgverleners. Seniorentablets zijn ook handig voor mensen die last hebben van hun handen of vingers en voor mensen die niet goed zien (mogelijkheid van inzoomen) of horen.

  Hoe werkt een seniorentablet?

  Seniorentablets hebben een draadloze internetverbinding (wifi) nodig. Net zoals computers hebben tablets een besturingssysteem: Android, iOS of Windows. U bedient de tablet met een aanraakscherm.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten 

  • Er bestaan ook kleine modellen. Deze wegen minder, maar hebben ook een kleiner beeldscherm. 
  • Als u een tablet veel buiten gebruikt, is een mobiel internetabonnement handig. U heeft dan wel een tablet nodig die u via een simkaart met een 3G- of een 4G-netwerk verbindt. 
  • Printen is alleen mogelijk met een draadloze printer. 
  • De interne opslagcapaciteit van seniorentablets verschilt. 
  • Sommige tablets hebben GPS. U kunt de tablet dan als navigatiesysteem gebruiken. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Een eenvoudige te bedienen smartphone met dezelfde mogelijkheden. 
  • Er zijn speciale tablets, die geschikt zijn voor mensen met milde dementie. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTablet voor senioren met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: