Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tablet voor mensen met milde dementie

Tablets voor mensen met milde geheugenproblemen of dementie zijn kleine draagbare computers met eenvoudige bediening. De familie kan de tablet op afstand beheren. Tablets voor mensen met milde dementie hebben een aanraakscherm, een beperkt menu en grote bedieningsknoppen. Deze tablets hebben afgestemde functies zoals foto’s kijken, spelletjes spelen en aangepast beeldbellen. De familie kan agenda-afspraken en medicatieherinneringen invoeren en zichtbaar maken op de tablet.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een tablet voor mensen met milde dementie?

  Deze tablet biedt een oplossing voor mensen die het bedienen van een gewone computer lastig vinden of de werking ervan slecht onthouden. Mensen met milde geheugenproblemen of dementie kunnen met deze tablet langer deelnemen aan de maatschappij door bijvoorbeeld beeldbellen. De familie van een (alleenwonende) persoon kan op afstand ondersteunen bij eventuele problemen bij het omgaan met de tablet.

  Hoe werkt een tablet voor mensen met milde dementie?

  Tablets hebben een draadloze internetverbinding nodig, in de vorm van bijvoorbeeld wifi of mobiel internet. Deze tablets hebben net zoals computers een besturingssysteem: Android (meestal), iOS of Windows. De tablet wordt bediend met een aanraakscherm.

  Belangrijk om te weten 

  • Als de tablet veel buiten gebruikt wordt, is een mobiel internetabonnement handig. U heeft dan wel een tablet nodig met een 3G- of een 4G-verbinding. 
  • U kunt printen vanaf uw computer met een draadloze printer (als uw tablet dit ondersteunt). 
  • De interne opslagcapaciteit van deze tablets voor mensen met milde dementie verschilt.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTablet voor mensen met milde dementie met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 31-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: