Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Rolstoelfiets

Kunt u, uw partner of kind niet meer (zo lang) zelfstandig fietsen of lopen? Of zitten zij in een rolstoel? Met een rolstoelfiets kunt u iemand in een rolstoel mee uit (fietsen) nemen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-08-2023

  Hoe werkt een rolstoelfiets?

  Rolstoelfietsen zijn er voor volwassenen en kinderen en vervoeren twee personen. Eén rolstoelgebruiker en één bestuurder die trapt. Deze fietsen werken op twee manieren: u rijdt uw eigen rolstoel op de oprijplaat voorop de fiets. De rolstoel wordt dan vastgezet. Deze fiets heet ook wel rolstoeltransportfiets of roelstoeltransporter. De andere manier is een fietsdeel (het achterdeel met trappers en remmen) waaraan u een rolstoel koppelt. Deze is geschikt als u uzelf van rolstoel naar fietsstoel kunt verplaatsen. Beide soorten hebben diverse accessoires, zoals een parkeerrem, rolstoelvergrendeling en mogelijkheden voor elektrische trapondersteuning.

  Belangrijk om te weten

  • U kunt rolstoelfietsen en rolstoeltransporters huren of leasen er zijn ook tweedehands mogelijkheden.
  • Bij de rolstoelfiets let u op gebruiksgemak en de mogelijkheden bij  aan- en afkoppelen. Bij een rolstoeltransporter bekijkt u of deze geschikt is voor de eigen rolstoel.
  • U heeft veel opties en keuzen: accessoires, kleuren en maten, service en onderhoud, aanpasbaarheid, meegroeimogelijken, maximale belasting en zelf trappen of een elektromotor.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Rolstoelfiets met afkoppelbare stoel.
  • Rolstoeltransporter met oprijplaat en vastzetsysteem voor uw eigen rolstoel.

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRolstoelfiets met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: