Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Vierwielfiets, 2 personen

Vierwielfietsen voor twee personen verminderen het risico op vallen. De twee fietsers zitten naast elkaar. Deze vierwielfiets heeft twee wielen aan de voorkant en twee aan de achterkant, waardoor u bij het op- en afstappen meer steun heeft en tijdens het rijden meer stabiliteit. De vierwielfiets voor twee personen naast elkaar heeft twee sturen, twee paar trappers en twee zittingen. U maakt de vierwielfiets op maat met accessoires.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een duo-vierwielfiets?

  Vierwielfietsen voor twee personen naast elkaar zorgen ervoor dat mensen met evenwichtsproblemen of ongecontroleerde bewegingen minder snel vallen. Mensen met minder uithoudingsvermogen of spierkracht kunnen langere afstanden afleggen. Vierwielfietsen bieden ook een oplossing als zelfstandig aan het verkeer deelnemen normaal niet mogelijk is. De begeleider zit er direct naast, houdt toezicht en kan ingrijpen als het niet goed gaat.

  Hoe werkt een duo-vierwielfiets?

  U rijdt met een vierwielfiets net als met een standaard fiets. Een persoon kan sturen en remmen, de ander trapt alleen mee. Vierwielfietsen voor twee personen naast elkaar hebben een parkeerrem die de fiets vastzet, net als een handrem in de auto. Dat is belangrijk voor het veilig op- en afstappen. Vierwielfietsen met vrijloop(koppeling) hebben als voordeel dat de trappers niet meebewegen met het voortbewegen van de fiets. Daardoor kunnen de benen tijdens het fietsen rusten.

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn vierwielfietsen met een lage instap of van lichter materiaal. 
  • U kunt deze fietsen ook huren. 
  • Veel aanpassingen voor standaardfietsen passen ook op vierwielfietsen. 
  • Onderhoud is belangrijk. U regelt dat bij een fietsendealer of een gespecialiseerde fietsenmaker. Meer over een  keurmerk van dealers op www.tweewieler.nl

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Huren

  De meeste hulpmiddelenleveranciers bieden ook mogelijkheden om het hulpmiddel te huren. Hiermee kunt u het hulpmiddel goed uitproberen in uw thuissituatie en kijken of het voldoet aan uw verwachtingen. Vooral bij de dure hulpmiddelen die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering kan dit een oplossing zijn. U kunt bij het zoeken op internet dan de term huren in uw zoekopdracht gebruiken. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u meer tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVierwielfiets, 2 personen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: