Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Spiegel voor fiets of scootmobiel

Heeft u moeite met achteromkijken? Dan kan een spiegel op uw fiets of scootmobiel uitkomst bieden om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een achteruitkijkspiegel?

  Een achteruitkijkspiegel voor fiets of scootmobiel helpt bij problemen bij het draaien van uw nek. Met een spiegel ziet u achteropkomend en inhalend verkeer. Bij achteruitrijden, veranderen van richting of stoppen heeft u meer overzicht en dit voorkomt een schrikreactie of aanrijding.

  Hoe werkt een achteruitkijkspiegel?

  U monteert de spiegel met een metalen of plastic standaard aan het stuur van uw fiets of scootmobiel. De spiegel stelt u naar wens in, door te draaien en te kantelen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Universele achteruitkijkspiegels en spiegels specifiek voor op (elektrische) fietsen of scootmobielen. Ook motor- of scooterspiegels zijn bruikbaar.
  • Spiegel met een flexibele arm, ook wel zwanenhals genoemd.
  • Er zijn ronde, vierkante of ovale spiegels.
  • Spiegels die verkleint zodat meer zichtbaar is. Een voorwerp is dan in werkelijkheid dichterbij dan lijkt.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSpiegel voor fiets of scootmobiel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 14-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: