Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Beweegarmband

De beweegarmband is een armband waarmee u, door te bewegen, muziek maakt. De armband stimuleert mensen met een beperking, autisme of dementie om te bewegen.

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werkt een beweegarmband?

  U downloadt een app en koppelt de beweegarmband via Bluetooth met uw telefoon. De beweegarmband kan ook worden aangesloten op een speaker. U maakt uw eigen beat door te bewegen met de armband. De band kan ook om de enkel worden gedragen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Het product wordt geleverd met 2 speciale bandjes die de gebruiker omdoet om het apparaat optimaal te laten werken.
  • Er zijn verschillende modes zoals: Musical, instrument, robot en karate.
  • Op de app zijn meer dan 400 geluiden te vinden waaruit u kunt kiezen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Bewegen op muziek is altijd leuk. U kunt ook zelf muziek afspelen op een speaker en met een groepje of alleen bewegen op muziek. En wie niet kan staan, kan zittend bewegen op muziek.
  • Er zijn ook eenvoudige muziekinstrumenten voor mensen met een beperking of dementie. Muziekinstrument, aangepast - Vilans Hulpmiddelenwijzer

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBeweegarmband met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 02-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: