Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Schoenveterblokje

Met een schoenveterblokje of lock-systeem hoeft u zelf uw veters niet meer te strikken.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 14-09-2023

  Waarvoor dient een schoenveterblokje?

  Een schoenveterblokje maakt het strikken van veters mogelijk als u uw handen of vingers niet goed kunt gebruiken of als u niet goed meer weet hoe het strikken moet. Het schoenveterblokje houdt de veters ook op hun plaats.

  Hoe werkt een schoenveterblokje?

  Een schoenveterblokje is van kunststof. Het blokje is voorzien van een veermechanisme. Door het knopje in te drukken, schuift u het schoenveterblokje over de veters. Als u het knopje loslaat, klemt het blokje  de veters vast.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Blokjes of locks zijn er ook voor elastische veters.
  • Het schoenveterblokje is beschikbaar in verschillende vormen en kleuren.

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSchoenveterblokje met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: