Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Sokkenhouder

Een sokkenhouder is een clip of klem, waarmee u de sokken per paar bundelt, wast en droogt. Maar u kunt ook een waszakje gebruiken om de sokken per paar te wassen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een sokkenhouder?

  Een sokkenhouder of sokkenclip is een geschikt hulpmiddel als u niet in staat bent het juiste paar sokken bij elkaar te houden, bijvoorbeeld omdat u slecht ziet.

  Hoe werkt een sokkenhouder?

  Plaats de sokken in de sokkenhouder klem. Via deze klem blijven uw sokken samen tijdens het wassen of drogen. De houder is 100% metaal vrij, roest niet en maakt ook geen vlekken op de stof. Met het haakje zijn ze aan de waslijn te hangen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • In diverse kleuren, vaak per meerdere exemplaren te koop.

  Alternatieven 

  Duurzame sokken met een knoop en knoopsgat, deze kunnen tijdens het wassen geknoopt worden. Dit is een duurzaam artikel: 

  • Gecertificeerd bio-katoen, met minder gebruik van water. 
  • Weinig tot geen gebruik van chemicaliën 
  • Productie vindt plaats in Europa. 
  • De boeren ontvangen een eerlijk bedrag voor hun werk. 
  • De knopen zijn biologisch afbreekbaar. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSokkenhouder met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 29-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: