Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Armbandsluiter

Een armband om uw pols doen is extra lastig als u uw vingers en / of hand minder goed of niet kunt gebruiken. Armbandsluiters of armbandhulpjes helpen u hierbij.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 11-07-2023

  Waarvoor dient een armbandsluiter?

  Armbandsluiters vereenvoudigen het sluiten van een sieraad om uw pols. Vooral als u met uw vingers het gepriegel niet goed kunt doen of als u maar één hand heeft.

  Hoe werkt een armbandsluiter?

  Een armbandsluiter is een plastic apparaatje met een klem aan één kant. De ene kant van de armband, het oog, klemt u in de sluiter. Daarna legt u uw arm in de bocht van de armbandsluiter. De klem houdt het oog vast, met uw andere hand pakt u de armband onder uw pols langs en maakt deze vast aan het oog.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Met een stukje plakband of pleister plakt u het oogje van de armband vast op uw pols.
  • Met een paperclip of haak door het oogje fixeert u deze in uw handpalm.
  • Met een stukje touw trekt u het oog en de sluiting naar elkaar toe en sluit de armband.
  • Armbanden met magneetsluiting of van elastiek.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactArmbandsluiter met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: