Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Schoensluiting, veters/klittenband

Heeft u een beperkte handfunctie of weinig kracht? Is het voor u lastig om de veters van uw schoenen te strikken? Er zijn hulpmiddelen waarmee u eenvoudiger schoenen kunt sluiten maar u kunt ook denken aan instappers, schoenen zonder sluiting of schoenen met klittenband sluiting.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een schoensluiting?

  Als u maar één hand kunt gebruiken of omdat u de kracht of de fijne motoriek mist, kunt u met deze schoensluiting uw eigen veterschoenen blijven gebruiken.

  Hoe werkt een schoensluiting?

  Een schoensluiting, waarbij veters aan één zijde aan de vetergaten bevestigd zijn en aan de andere zijde aan een magneet bevestigd zijn.

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSchoensluiting, veters/klittenband met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 15-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: