Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Gamebediening

Games of computerspelletjes houden u op een leuke manier actief. Heeft u minder kracht of mogelijkheden in uw handen of maakt u ongecontroleerde bewegingen, dan zijn er aangepaste gamesconsoles of gamebedieningen die door hun ontwerp en vormgeving eenvoudiger te bedienen zijn.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 07-08-2023

  Waarvoor dient een gamebediening?

  Een aangepaste gamebediening is ontwikkeld om met een verminderde hand of armfunctie of bij ongecontroleerde bewegingen toch een game te spelen.

  Hoe werkt een gamebediening?

  De gamebediening is zo gemaakt dat de game met grote knoppen of vederlicht bedienbare joystick te spelen is. Ook bediening met de mond is mogelijk. Er is ook een pakket met verschillende bedieningselementen om zelf uw gamebediening samen te stellen.

  Belangrijk om te weten

  • Let op of de gamebediening met uw computer of communicatiehulpmiddel te combineren is.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactGamebediening met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: