Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Pen

Heeft u moeite met de fijne bewegingen bij het schrijven door bijvoorbeeld minder kracht in de handen, pijn door reuma, trillende handen of coördinatiestoornissen? Met een aangepaste pen kunt u weer met de hand schrijven.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 11-11-2023

  Waarvoor dient een aangepaste pen?

  Aangepaste pennen bieden meer houvast (grip) op een pen bij het schrijven. Ze zijn te koop  in allerlei vormen en materialen, verzwaard, verdikt of ergonomisch gevormd.

  Hoe werkt een aangepaste pen?

  Een pen met een verdikte greep, is licht, groot en ligt goed in de hand. Bij het schrijven is weinig druk nodig en u hoeft uw vingers niet heel ver te buigen. Sommige verdikte grepen hebben een vormgeving die het beet houden nog makkelijker maakt (ergonomische vormgeving). Er zijn ook penverdikkers die u op een gewone pen plaatst. Verzwaarde pennen worden op maat aangepast met bijgeleverde gewichtjes.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Aangepaste pennen zijn te koop bij kantoorboekhandel, hulpmiddelenleverancier of via internet.
  • Let op! Niet alle pennen zijn navulbaar. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Aangepaste pennen zijn te koop in allerlei vormen en materialen: 

  • Losse penverdikkers zijn er in standaard, groot of klein formaat, ergonomisch gevormd, of in de vorm van een bal. 
  • Een V-vormige pen, navulbaar en ook met de mond te gebruiken. 
  • Een ring pen, waar uw vinger in past. Voor gebruik bij pijnlijke vingergewrichten of reumatische klachten in de handen. 
  • Speciale reumapen of contourpen.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: