Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Braille-reglette

Kent u het brailleschrift en wilt u zelf iets schrijven? Dit kan met een reglette. U maakt hiermee zelf de voelbare puntjes van het brailleschrift met behulp van een prikpen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een braille-reglette?

  Met de reglette kunnen (korte) notities worden gemaakt. Het apparaat is eenvoudig en klein en daardoor geschikt voor het maken van labels, snelle notities, boodschappenlijstjes, het brailleren van speelkaarten, het noteren van telefoonnummers, enzovoorts.

  Hoe werkt een braille-reglette?

  Een reglette bestaat uit twee delen. Het bovenste deel bevat rijen rechthoekige openingen die overeenkomen met individuele braillecellen die de prikpen geleiden, terwijl het onderste deel inkepingen heeft die in cellen zijn gerangschikt, waardoor de prikpen stippen in papier of ander materiaal kan drukken.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Het brailleren gebeurt van links naar rechts. Dit vraagt mogelijk wat oefening.
  • Het apparaat is niet zo duur.
  • Voor een reglette is geen elektriciteit of andere speciale apparatuur nodig.
  • Er zijn reglettes in verschillende formaten en materialen verkrijgbaar, met en zonder het gebruik van braillepapier of speciale tape voor labels.

  Productoverzicht


   

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBraille-reglette met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 04-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: