Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

App voor voorlezen

Heeft u moeite met lezen? Er zijn verschillende apps die teksten voor u hardop lezen of omzetten in gebarentaal. Ze beschrijven ook wat op een afbeelding te zien is.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 17-09-2023

  Waarvoor dient een app voor voorlezen?

  Apps met voorleesfunctie gebruikt u als u moeite heeft met het lezen van teksten en het zien van afbeeldingen. Bijvoorbeeld bij slechtziendheid, dyslexie of laaggeletterdheid. Maar ook voor dove en slechthorende kinderen is er een app die in gebarentaal voorleest en een app waarmee kinderen eenvoudige gebaren leren.

  Hoe werkt de app voor voorlezen?

  De app maakt gebruik van de camera van uw smartphone. Door de camera te richten op de tekst of afbeelding wordt deze tekst voorgelezen (in gebarentaal) en wordt beschreven wat op de afbeelding te zien is.

  Belangrijk om te weten

  • Een smartphone heeft standaard een voorleesfunctie.

  Productoverzicht

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApp voor voorlezen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: