Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Prismabril

Met een prismabril kunt u liggend televisie kijken of lezen zonder een boek vast te houden. Prismabrillen hebben geen geslepen glazen, maar spiegeltjes die er voor zorgen dat het beeld 90 graden draait. De bril heet ook wel prisma leesbril (lazy glasses) met kijkhoek van 90º.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een prismabril?

  Prismabrillen met kantelende spiegeltjes maken het mogelijk dat u zonder enige inspanning van de armen en handen, de nek en het bovenlichaam kunt lezen of televisiekijken terwijl u (min of meer) horizontaal ligt.

  Hoe werkt een prismabril?

  Een prismabril heeft driehoekige uitstekende glazen met spiegeltjes die het beeld kantelen.

  Belangrijk om te weten

  • Er is ook een prismabril om nekpijn te voorkomen bij het zekeren in de klimzaal of op een rots. De glazen met breed prisma bieden een duidelijk en breed gezichtsveld zodat u uw klimpartner niet uit het oog verliest. Te koop bij sportspeciaalzaken.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Met een doorzichtige leesstandaard kunt u het boek ondersteboven leggen en eronder gaan liggen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPrismabril met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 24-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: