Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Dienblad met schootkussen

Een dienblad met schootkussen kunt u gebruiken voor een ontbijtje op bed. Bij puzzelen of werken op de computer in een stoel is het dienblad een stabiele ondergrond, u heeft alles bij de hand.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een dienblad met schootkussen?

  Het dienblad biedt een stabiele ondergrond als u bijvoorbeeld in bed of in een stoel wilt schrijven, eten, puzzelen of computeren.

  Hoe werkt een dienblad met schootkussen?

  Een dienblad met schootkussen heeft aan de onderkant een kussen dat is gevuld met korrels. De korrels vormen zich om uw benen, waardoor het blad stabiel blijft liggen op uw schoot. Het dienblad zelf is van hout of kunststof. Hierop plaatst u uw spullen.

  Belangrijk om te weten

  • Dienbladen met schootkussen zijn te koop bij huishoudzaken of woonwarenhuizen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Dienbladen met schootkussen en handgrepen.
  • Een tablethouder met schootkussen.
  • Kniekussen voor laptop, met lampje en bekerhouder.
  • Een los schootkussen die u met klittenband aan het blad vastmaakt, waardoor het dienblad ook zonder kussen te gebruiken is.
  • Een kniekussen dat u decoreert met eigen foto’s.
  • U heeft de keuze uit verschillende materialen en dessins.

  Alternatieven

  • Heeft u een dienblad en een los kussen, met een spuitbus lijm plakt u deze aan elkaar. Eenvoudig weer te verwijderen zonder beschadigingen.
  • Op uw rolstoel kan dat een werkblad zijn.
  • Onder dienbladen met draagbeugel kan ook eventueel een kussen geplaatst worden.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDienblad met schootkussen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: