Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wringer bij reuma

Als het uitwringen van een doekje u moeite kost door weinig kracht hebben, pijn in uw handen of omdat u slechts één hand kunt gebruiken, biedt een (mini)wringer of wringer bij reuma hiervoor een oplossing.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-09-2023

  Waarvoor dient een wringer?

  Met een wringer is er weinig tot geen kracht nodig om een natte doek uit te wringen. U voorkomt het belasten van uw handen, polsen, ellebogen en schouders.

  Hoe werkt een wringer?

  Een wringer heeft twee (rubberen) rollen waartussen het doekje wordt uitgeknepen. De aandrijving van de rollen is handmatig, met een slinger. Wringers plaats u op een emmer om het water op te vangen. 

  De buisvormige wringer plaatst u in de spoelbak, u stopt het natte doekje in de buis en u drukt de stamper naar beneden om het water eruit te persen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Wringers die u handmatig bedient op een emmer(tje)
  • Een kunststof emmer met ingebouwde wringer voor vaatdoeken, microvezeldoeken en zemen.
  • Wringers voor de professionele schoonmaakbranche.
  • Buisvormige handwringer.

  Alternatieven

  • Met een microvezeldoekje gebruikt u geen tot weinig water, wringen is dan niet noodzakelijk. 
  • Gebruik van wegwerpdoekjes kan een (tijdelijk) alternatief zijn

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWringer bij reuma met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: