Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Grijper

Met een grijper of helping hand pakt u voorwerpen op zonder te hoeven bukken of reiken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een grijper?

  Eenvoudige grijpers zorgen ervoor dat u zonder te bukken of wanneer u lastig kunt reiken, zoals vanuit een rolstoel, spullen kunt pakken. U kunt de voorwerpen hiermee verplaatsen, bijvoorbeeld producten in een schap van de supermarkt. Complexe grijpers (maatwerk) vervangen een hand die niet meer kan grijpen en vasthouden of helemaal ontbreekt.

  Hoe werkt een grijper?

  Eenvoudige grijpers worden aan de bovenkant met de hand en een knijpbeweging, open of dicht gedaan. Complexe grijpers worden met de mond of de voet bediend. Sommige van deze grijpers werken pneumatisch, aangedreven door luchtdruk.

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn verschillende formaten en handgrepen. Sommige grijphulpmiddelen kunt u invouwen tot een pakketje.
  • Er zijn grijpers, of grijpstokken, met een extra functie, bijvoorbeeld met een magneet, haakje of zuignap.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactGrijper met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: