Memorecorder, blinden en slechtzienden

Memorecorders voor blinden en slechtzienden dienen als een elektronische organizer of agenda en als een notitieboekje. Deze memorecorders hebben spraakuitvoer en bedieningsknoppen met voelbare symbolen. 

Waarvoor dient het?

De memorecorder voor blinden en slechtzienden is een handzaam apparaat waarmee u uw agenda kan bijhouden en notities maakt. Uitgebreide memorecorders hebben ook extra functies, zoals een daisyspeler en het afspelen van muziek en tekstbestanden.

Hoe werkt het?

Met een memorecorder voor blinden en slechtzienden maakt u geluidsopnames van bijvoorbeeld een gesprek, opgelezen boodschappenlijst of notitie bij een afspraak.

Belangrijk om te weten

  • Geavanceerde memorecorders voor blinden en slechtzienden kunnen voor vergoeding in aanmerking komen. Dat hangt ook af van andere apparatuur met overlappende functies die u al vergoed heeft gekregen.
  • Meer over hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden, zie Visio of slechtziend.nl
  • Meer over oogaandoeningen, zie Oogvereniging.
De memorecorder.

Wordt het vergoed?

U krijgt het hulpmiddel (gedeeltelijk) vergoed omdat het in het Reglement Hulpmiddelen staat. Neem contact op met uw zorgverzekeraar.
U krijgt het hulpmiddel mogelijk vergoed vanuit de Participatiewet of de WIA (Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Uw gemeente voert de Participatiewet uit. Het UWV voert de WIA uit.

Verder zoeken

U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.
Laatst herzien op 3 juli 2019

Tips van gebruikers

Andere hulpmiddelen bij Communicatie

 

Ook iets voor u?

 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier