Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Broek aantrekhulp

Kost het u moeite om uw (onder)broek of rok aan te trekken? Er is een broek aantrekhulp, die u in de kleding klemt en waarmee u de kleding omhoog trekt.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-09-2023

  Waarvoor dient een broek aantrekhulp?

  Een broekclip zorgt dat u met weinig kracht in armen of handen of bij een tijdelijke blessure uw kleding niet omhoog hoeft te hijsen. Dat geldt ook bij (tijdelijke) eenhandigheid.

  Hoe werkt een broek aantrekhulp?

  U gaat zitten en houdt de broek aantrekhulp met de opening van u af gericht. Daarna zet u de broek vast in de klemmen aan weerszijden. U trekt de broek omhoog en maakt hem los van de klemmen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn twee maten, in verband met de heupbreedte, small en large.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Wijde kledingstukken met elastiek en een gladde voering maken aankleden makkelijker. Zie onze pagina over Kleding, aangepast. Als bijvoorbeeld het vastpakken van de stof het probleem is, kunt u lussen aan het kledingstuk maken waarin u uw vingers haakt.
  • Voor de doe-het-zelver zijn er sterke ijzeren (sluit)clips die u met elastiek verbindt. U maakt dan uw eigen broekclip, die zet u vast op de boord. Als u omhoog komt gaat de broek of rok mee. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBroek aantrekhulp met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: