Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Aankleedstok

Een aankleedstok is het verlengstuk van uw arm en biedt ondersteuning als u moeite heeft met zelfstandig aankleden. De haak aan de bovenzijde zorgt dat u grip houdt op uw kleding.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een aankleedstok?

  Als u handen, armen en/of schouders niet goed kunt gebruiken, helpt de stok bij het aankleden. Bijvoorbeeld een jas of vest over de schouder trekken, een ritssluiting openen of sluiten en veters losmaken. Aankleedstokken vergroten de reikwijdte.

  Hoe werkt een aankleedstok?

  U bevestigt kleding aan de haak van de aankleedstok. U plaatst deze zo dat u gemakkelijk uw arm in een jas, vest of shirt kunt steken. Of u trekt met de haak een rits open of dicht.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Een aankleedstok heeft diverse mogelijkheden die verschillen per uitvoering (zie hieronder), maar u kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken om een raam te openen of sluiten.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • In diverse afmetingen en materialen (hout, kunststof).
  • Met antislip coating voor meer grijpvermogen.
  • Met een magneet, om bijvoorbeeld gevallen sleutels op te pakken.
  • Met een schoenlepel. Zie ook tips voor het aantrekken van schoenen.
  • Met een kleine haak om een rits te openen/sluiten.
  • Opvouwbare aankleedstok om mee te nemen.

  Alternatieven

  • U kunt uw kleding (laten) aanpassen aan uw mogelijkheden, zie onze pagina over aangepaste kleding.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAankleedstok met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: