Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Aankleedhulpmiddel voor broek of rok

Een aankleedhulpmiddel gebruikt u als u moeite heeft met aankleden. Aankleedhulpmiddelen zijn: helping hand, knoophaak, band met klem of aankleedstok.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 10-07-2023

  Waarvoor dient een aankleedhulpmiddel?

  Wanneer u moeilijk bij uw voeten kunt komen omdat bukken lastig is, kunt u met een aankleedhulpmiddel zittend een (onder)broek of rok aan trekken. Bijvoorbeeld bij schouder- of rugproblemen, reuma, spierziekten en obesitas.

  Hoe werkt een aankleedhulpmiddel?

  • Een helping hand of grijptang, waarmee u een (onder)broek of rok vastpakt en optrekt.
  • Een band met klem, waaraan u de kleding bevestigt en optrekt. De uiteinden zijn geplastificeerd om beschadiging te voorkomen.
  • Een aankleedstok met haak, waaraan u het kledingstuk bevestigt en optrekt. Ook geschikt om een vest of jas mee over de schouder te trekken.
  • Kousenaantrekkers voor (steun)kousen, sokken en panty’s.
  • Knopenhaak voor open en dicht doen van knopen.

  Belangrijk om te weten

  • Met een helping hand of grijptang kunt u ook kleding oprapen.
  • Bij een aankleedstok bevestigt u ook andere kleding aan een haak, zodat u uw arm makkelijker in bijvoorbeeld een jas, vest of hemd kunt steken.
  • Met sommige aankleedstokken kunt u ook een rits open of dicht doen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  YouTube video thumbnail

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAankleedhulpmiddel voor broek of rok met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: