Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Broekriem, gespvrij

Heeft u moeite met het dichtmaken van de gesp van uw broekriem? Er bestaan broekriemen met een andere sluiting zoals klittenband of drukknopen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een broekriem zonder gesp?

  Gepsvrije broekriemen maken het zelfstandig open- en dichtmaken van een riem mogelijk. Bij tremor of vermindering van de fijne motoriek kunt u deze riem eenvoudiger dichtdoen.

  Hoe werkt een broekriem zonder gesp?

  Broekriemen met een klittenbandsluiting sluit u door het klittenband op elkaar te drukken. Elastische broekriemen met drukknopen aan de uiteinden maakt u vast aan de lusjes van de broek.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • Meer tips over een broek aan trekken met een beperking vindt u op de Hulpmiddelenwijzer.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBroekriem, gespvrij met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: