Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Ritssluiting

Heeft u moeite met het open en dicht doen van een rits? Een ring of een koordje aan de ritssluiting geeft u meer grip. Het kost hierdoor minder tijd en moeite om kleding aan te trekken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een ritssluiting?

  De ritsaanpassing met ring of koordje helpt u als u uw vingers of handen niet goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als gevolg van reuma of een beroerte.

  Hoe werkt een ritssluiting?

  De ritssluitring plaatst u in het lipje van de ritssluiting. De ring van plastic of metaal geeft meer grip. Met het (elastische) ritskoordje is de rits geleidelijk te openen of te sluiten. Het koordje rekt uit tot er genoeg kracht vrijkomt om de rits te bewegen. Door deze oplossing kost het u minder kracht om een rits open of dicht te doen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Van metaal of kunststof.
  • Elastisch koordje.
  • Knopenhaak, het haakje gebruikt u voor het lipje van de ritssluiting.
  • Ritssluitinggreep.

  Alternatieven

  • U kunt een sleutelring, sleutelhanger of een stukje stof gebruiken. 
  • U kunt de rits vervangen door klittenband. Kijk ook op onze pagina kleding, aangepast.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Op de Hulpmiddelenwijzer: Tips voor het gebruiken van een ritssluiting bij jast en vest.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRitssluiting met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: