Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Aankleedhulpmiddel voor BH

Heeft u moeite met het aantrekken van uw BH? Met dit aankleedhulpmiddel kunt u met één hand uw BH aantrekken. Het hulpmiddel zelf is lastig in gebruik, het vergt veel oefening. Hieronder vindt u andere mogelijkheden bij alternatieven.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient de BH aantrekker?

  Het aantrekhulpmiddel voor de BH is een oplossing voor vrouwen die moeite hebben met het vasthouden en dichtmaken van kleine sluitingen of als het gebruik van de handen of vingers moeite en energie kost.

  Hoe werkt de BH aantrekker?

  U bevestigt de helft van de BH aan de aankleedhulp. U plaatst uw kin op het hart van het hulpmiddel zodat deze niet kan verschuiven. Maak de sluiting vast en draai de beha rond het bovenlichaam. Instelbaar voor verschillende BH-maten.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • In de video hieronder vindt u tips om met één hand zonder hulpmiddel de eigen BH aan te trekken. Een duurzame oplossing.
  • U sluit uw BH eerst en dan trekt u hem over het hoofd aan (eerst de aangedane arm).
  • U doet uw BH om uw middel, sluit de BH aan de voorkant en dan draait u de BH om uw middel.
  • Vervang de haakjessluiting voor klittenband, dat sluit makkelijker.
  • Koop een BH zonder sluiting maar met een elastische band (sport BH)
  • Een BH met een voorsluiting.
  • Beha’s voor vrouwen met chronische gewrichtsklachten, zoals artrose en reumatoïde artritis voorzien van een gepatenteerde magnetische voorsluiting.
  YouTube video thumbnail

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAankleedhulpmiddel voor BH met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: