Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Microvezeldoekje

Met het microvezeldoekje reinigt u uw hele huis. Vochtig of droog maakt het doekje alle oppervlakten vuil en vetvrij. U hoeft geen emmers water te dragen en niet te wringen en schoonmaakmiddelen zijn ook niet meer nodig.

Inhoud

  Inhoud

  Hoe werkt een microvezeldoekje?

  Microvezeldoekjes bestaan uit een weefsel van polyester en nylon. Microvezeldraden bestaan uit een kern van lipofiel nylon dat graag vetten vasthoudt. Daaromheen zitten scherpe, raspende polyestervezels die water vasthouden. De polyestervezels raspen het vet los, waarna de nylonvezels deze  vetdeeltjes binden. Het werkt als een schuursponsje, maar dan op microniveau. Het doekje wast u  in de wasmachine op 90 graden.

  Belangrijk om te weten

  • U kunt voor iedere ruimte een andere kleur microvezeldoek gebruiken.
  • Er zijn veel prijs- en kwaliteitsverschillen in microvezeldoekjes.
  • De microvezeldoekjes zijn alleen machine wasbaar op 90 graden, maar u mag geen wasverzachter toevoegen en ze niet in een wasdroger drogen. Met de hand uitspoelen verwijdert het vuil niet uit de doek.
  • Let op met het gebruik van microvezel op gevoelige oppervlakken, het opgenomen vuil kan krassen veroorzaken. Zorg voor een schone doek.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • In verschillende afmetingen en kleuren.
  • Als microvezeldweil.
  • Een microvezelglasdoek, speciaal voor ramen en spiegels.
  • Met een lange steel voor schoonmaken op hoogte.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMicrovezeldoekje met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: