Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Ramenlapper, uitschuifbaar

Met een uitschuifbare ramenlapper lapt u de ramen op plekken waar u niet goed bij komt. De ramenlapper wordt ook raamwasser en wisser, 2-in-1 wisser, vensterwasser of raamtrekker genoemd.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een ramenlapper?

  Een uitschuifbare ramenlapper is handig als u niet ver kunt reiken, bijvoorbeeld bij een slechte armfunctie. Ook als u niet veilig op een trapje kunt staan, biedt deze ramenlapper een uitkomst.

  Hoe werkt een ramenlapper?

  Een uitschuifbare ramenlapper is een T-vormige stok van aluminium die u zelf korter en langer maakt. Aan de onderkant zit een wisser met een rubberen laagje en / of een spons voor het wassen van de ramen.

  Belangrijk om te weten

  • U kunt deze ramenlappers in een huishoudspeciaalzaak kopen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Alles-in-een wasser en wisser met telescoopsteel.
  • Losse raamtrekker met een losse bijpassende uitschuifbare steel.
  • Raamwisser met een knik in de (telescoop)steel.
  • Raamlapper met een microvezelspons. Werkt als een microvezeldoekje.

  Alternatieven

  • Raamlapservice bij u in de buurt.
  • Raamwasser met een magneet, door de magneet kunt u hem door het glas heen bewegen en zo de ramen schoonmaken (video YouTube)

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRamenlapper, uitschuifbaar met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 26-11-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: