Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Elektrische schoonmaakborstel

Een elektrische schoonmaakborstel of schrobber helpt u bij het schoonmaken van uw huis als u minder kracht kunt zetten of minder goed kunt bukken, knielen en reiken. Vaak is het een set van (magnetische) opzetstukken, borstels en een telescoopsteel voor verschillende schoonmaakklussen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een elektrische schoonmaakborstel?

  De elektrische schoonmaakborstel maakt met diverse opzetstukken schoonmaken van allerlei verschillende oppervlakten en vuil mogelijk. Denk hierbij aan kalkaanslag, schimmel, zeepresten, roestaanslag en vettigheid. Door de elektrische motor en roterende koppen is het schoonmaken, boenen en schrobben minder zwaar en u komt ook bij de moeilijk bereikbare plekken. Ook zonder te bukken, knielen en reiken. 

  Hoe werkt een elektrische schoonmaakborstel?

  Afhankelijk van het oppervlak, de vlekken of vuil kiest u een opzetstuk van de elektrische schoonmaakborstel.  Een zachtere borstel of spons gebruikt u voor de zachte oppervlakken en een 'harde' of stevige borstel voor hardnekkigere vlekken of voor harde oppervlakken die tegen een stootje kunnen. U brengt een geschikt schoonmaakmiddel aan op het oppervlak. Met de elektrische schoonmaakborstel schrobt u de vlek of het oppervlak in een cirkelvormige beweging. U hoeft de borstel slechts de juiste kant op te sturen. Laat de ronddraaiende borstel of spons het werk doen en zet geen extra kracht. Zo voorkomt u beschadigingen. 

  Belangrijk om te weten

  • Er is nogal wat verschil in prijs, u kunt letten op accuduur, oplaadtijd, toerental, spatvrij of waterdicht. Maar ook hoe zwaar het apparaat met opzetstukken is en hoe makkelijk de stukken te verwisselen zijn. 

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Er is een schoonmaakborstelset die u met uw boormachine kunt gebruiken.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactElektrische schoonmaakborstel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-01-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: