Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kniel- en zitbankje voor tuinieren

Heeft u moeite met bukken en knielen? Met een kniel- en zitbankje komt u makkelijker overeind door de zijsteunen. Draait u het bankje om dan kunt u zittend werken in de tuin of in huis.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kniel- en zitbankje?

  Een kniel- en zitbankje gebruikt u als u niet goed kunt bukken, pijn heeft bij knielen of niet lang kunt staan.

  Hoe werkt een kniel- en zitbankje?

  Kniel- en zitbankjes zijn lage bankjes, meestal gemaakt van kunststof. Het bankje heeft 2 zijsteunen. Tussen de zijsteunen, op ongeveer 10 cm hoogte, bevindt zich een plankje. Het plankje gebruikt u als kussen tijdens het knielen en als bankje om op te zitten. De zijsteunen bieden een extra steun bij het bukken, knielen en opstaan.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Multifuctioneel tuinwerkbankje van kunststof, te gebruiken als: zitbankje, knielkussen en opbergbak voor het kleinere tuingereedschap.
  • Opvouwbaar of inklapbaar kniel- zitbankje.
  • Kniebank met zakken voor het tuingereedschap.
  • Tuinkrukje op wielen waarmee u zich ook makkelijk kunt verplaatsen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKniel- en zitbankje voor tuinieren met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 01-12-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: