Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Ergonomische kruiwagen

Wilt u graag tuinieren, maar is het gebruik van een kruiwagen voor u te zwaar? Met een ergonomische kruiwagen is het makkelijker en lichter om de kruiwagen te vullen, te duwen en te legen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 30-08-2023

  Waarvoor dient een ergonomische kruiwagen?

  Met een ergonomische kruiwagen kunt u tuinafval, tuinmateriaal of bouwmateriaal vervoeren.

  Hoe werkt een ergonomische kruiwagen?

  Bij een ergonomische kruiwagen kan de bak aan de grond gezet worden. Dit maakt het vullen van de bak makkelijker, ook een zware lading kan er zonder moeite in geschept of geharkt worden.
  Met de voetsteun kan de volle bak rechtop gezet worden. Doordat de wielen in het midden van de lading liggen hoeft de kruiwagen alleen in balans gehouden te worden en hoeft u weinig kracht te gebruiken. Voor het legen van de kruiwagen kan het frame naar achter geschoven worden, en als hefboom worden gebruikt om de bak leeg te kiepen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Voor klein hoeveelheden licht tuinafval zoals bladeren en gras kunt u ook een opvouwbare tuinafvalzak gebruiken.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • Onder tuinieren vindt u meer gereedschap om het werk in de tuin te vergemakkelijken, bijvoorbeeld als u reuma, artritis, Parkinson of een spierziekte heeft.
  • Filmpjes over ergonomisch tuinieren en het gereedschap hiervoor. 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactErgonomische kruiwagen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: