Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tuingereedschap met verlengde steel

Wilt u graag tuinieren maar heeft u moeite met bukken? Of tuiniert u zittend vanuit een rolstoel of vanaf een tuinkruk? Met tuingereedschap met een verlengde steel kunt u vanuit een zittende positie in uw tuin werken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient tuingereedschap met verlengde steel?

  Als u tuingereedschap met verlengde steel gebruikt, hoeft u niet te bukken of kunt u zittend tuinieren. Daarnaast heeft u door het speciale handvat minder kracht nodig als u tuiniert. 

  Hoe werkt tuingereedschap met verlengde steel?

  Het tuingereedschap werkt als gewoon tuingereedschap. Het is ontworpen met een speciaal handvat om ook met minder kracht in uw hand of pols te kunnen blijven tuinieren. 

  Belangrijk om te weten

  • U kunt het tuingereedschap uitbreiden met aparte armondersteuning (laatste foto). Hierdoor kunt u de kracht van de onderarm gebruiken voor alle tuinactiviteiten, waardoor de druk op hand en pols wordt verminderd.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Als u geen moeite heeft met staan, kunt u ook een ergonomische, gebogen steel gebruiken voor uw tuingereedschap. Ook hiermee wordt tuinieren lichter. 
  • U kunt een T-hangreep vastmaken aan uw gewone tuingereedschap waardoor u met minder kracht kunt tuinieren.  

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  • Onder tuinieren vindt u meer gereedschap om het werk in de tuin te vergemakkelijken, bijvoorbeeld als u reuma, artritis, Parkinson of een spierziekte heeft.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTuingereedschap met verlengde steel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 15-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: