Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tuinhark, schep en zeef in één

Wilt u graag tuinieren, maar kost het opruimen van bladeren en tuinafval u moeite? Een ergonomische, lichtgewicht tuinhark die ook als schep en zeef is te gebruiken maakt het werk lichter en spaart uw rug.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een multifunctionele tuinhark?

  Met een multifunctionele tuinhark ruimt u bladeren en tuinafval makkelijk op. U harkt het tuinafval bij elkaar en schept het daarna op zonder te bukken. Ook kunt u de tuinhark als zeef gebruiken. 

  Hoe werkt een multifunctionele tuinhark?

  U gebruikt de tuinhark net als een gewone tuinhark. Door de hark te draaien, kunt u het tuinafval zonder te bukken opscheppen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  • Onder tuinieren vindt u meer gereedschap om het werk in de tuin te vergemakkelijken, bijvoorbeeld als u reuma, artritis, Parkinson of een spierziekte heeft. 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTuinhark, schep en zeef in één met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 15-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: