Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Klein tuingereedschap

Werkt u graag in de tuin maar merkt u dat het steeds lastiger wordt om te blijven tuinieren? Als u minder kracht kunt zetten, kan speciaal aangepast tuingereedschap het werk verlichten.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 31-08-2023

  Waarvoor dient klein tuingereedschap?

  Aangepast tuingereedschap is handig als u niet voldoende kracht in uw armen of handen hebt.

  Hoe werkt klein tuingereedschap?

  Het gereedschap is ontworpen om inspanning bij tuinieren weg te nemen. Het heeft een pistoolgrip handvat waardoor de pols in een natuurlijke houding staat en zorgt voor een stevige grip op het gereedschap.

  Belangrijk om te weten

  • Het gereedschap is gemaakt van roestvrijstaal met een comfortabel helder gekleurd plastic gevormd handvat.
  • U kunt de vork, schep en hark uitbreiden met een armondersteuning (laatste foto). Hierdoor kunt u de kracht van de onderarm gebruiken voor alle tuinactiviteiten, waardoor de druk op hand en pols wordt verminderd.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • Onder tuinieren vindt u meer gereedschap om het werk in de tuin te vergemakkelijken, bijvoorbeeld als u reuma, artritis, Parkinson of een spierziekte heeft.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKlein tuingereedschap met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: