Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Schaar, tuinieren

Wilt u graag tuinieren, maar heeft u moeite met het hanteren van een gewone gras- of snoeischaar? Er bestaan speciale aangepaste scharen voor tuinieren.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een aangepaste tuinierschaar?

  Speciale scharen voor tuinieren zijn handig als u problemen heeft met bukken, op de knieën zitten en / of reiken met uw armen. Ook als minder kracht heeft zijn er mogelijkheden.

  Hoe werkt een aangepaste tuinierschaar?

  De scharen hebben een andere uitvoering of zijn verlengd. Hierdoor bent u in staat de schaar vanuit staande positie te gebruiken. Bij een snoeischaar verdeelt de rolhandgreep de drukkracht en vermindert deze de krachtinspanning met zo'n 30%.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een grasschaar met verlengde steel bij problemen met bukken of op de knieën zitten. De schaar heeft aan de onderzijde 2 snijbladen en aan de bovenzijde een handvat met knijpgreep. Tijdens het knippen van het gras blijft u rechtop staan.
  • Een rozenpresenteerschaar op een steel met een knijpgedeelte aan de bovenkant. De afgeknipte bloemen of takjes blijven tussen de bladen van de schaar zitten. Met deze schaar hoeft u niet te bukken om afgeknipte bloemen en takjes op te rapen. Rozenpresenteerscharen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Er zijn ook scharen die korter of langer gemaakt kunnen worden met een draaibare grip.
  • Snoeischaar met lange handgrepen is geschikt als u niet kunt reiken, maar wel twee handen kunt gebruiken.
  • Snoeischaar met rolhandgreep.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSchaar, tuinieren met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 18-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: