Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Ergonomische bladruimer

Wilt u graag tuinieren, maar hebt u moeite met bukken? Met een ergonomische verlengde bladruimer, kunt u bladeren, snoei- en tuinafval verzamelen zonder bukken.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 30-08-2023

  Waarvoor dient een bladruimer?

  Een ergonomische bladruimer maakt het tuinieren lichter omdat u niet steeds hoeft te bukken bij het opruimen van tuinafval.

  Hoe werkt een bladruimer?

  U kunt blijven staan om tuinafval op te ruimen. Net als bij een schaar brengt u de bladgrijpers naar elkaar toe.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • Onder tuinieren vindt u meer gereedschap om het werk in de tuin te vergemakkelijken, bijvoorbeeld als u reuma, artritis, Parkinson of een spierziekte heeft.
  • Filmpjes over ergonomisch tuinieren en het gereedschap hiervoor. 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactErgonomische bladruimer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: