Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Plantentafel

Zit u in een rolstoel en wilt u graag tuinieren? Of valt bukken, lang staan en hurken u zwaar? Met een plantentafel is het mogelijk om uw hobby uit te (blijven) oefenen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een plantentafel?

  Een plantentafel is geschikt voor zittend tuinieren. Ook wanneer u niet kunt bukken of gehurkt zitten biedt een plantentafel de juiste werkhoogte voor u. Kleine plantentafels kunt u ook binnen neerzetten.

  Hoe werkt een plantentafel?

  Een plantentafel is een verhoogde bak waarin u planten, kruiden en struiken plant of potten met planten plaatst. Onder sommige tafels is een vrije ruimte, waardoor u zittend in een stoel of rolstoel aan de tafel kan werken. U rijdt de (rol)stoel dan gedeeltelijk onder de tafel zodat u makkelijker bij de planten kunt. Bij andere plantentafels zit onderop een opbergruimte voor bijvoorbeeld gereedschap.

  Belangrijk om te weten

  • Een plantentafel kunt u ook zelf (laten) maken.
  • Plantentafels worden ook kweekbakken, oppottafels of bloementafels genoemd.
  • Een afvoer voor overtollig water en een rand om de aarde vast te houden is gebruikelijk, zeker als u de tafel binnen gebruikt.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Plantentafels op alleen poten. Van hout of van ijzer.
  • Plantentafels met opbergruimte voor gereedschappen.
  • Tafels met meerdere lagen voor potten.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPlantentafel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 01-12-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: