Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

T-handgreep voor tuingereedschap met steel

Wilt u graag tuinieren, maar hebt u niet voldoende kracht voor een gewone hark, bezem, schoffel etc? Er bestaan speciale losse ergonomische handvatten die u op een steel kunt vastmaken om het tuinieren lichter maken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een T-handgreep?

  Een T-handgreep ondersteunt uw hand waardoor u meer druk kunt zetten. De handgreep kunt u vastmaken op elk tuingereedschap met steel zoals schoppen, schoffels, bezems en sneeuwruimers.

  Hoe werkt een T-handgreep?

  Eén T-handgreep plaatst u aan het bovenste deel van de steel en de tweede handgreep zet u op een hoogte die voor u het meest comfortabel is. Op deze manier kunt u meer kracht zetten bij duw- en trekbewegingen. Door de beide handgrepen wordt het makkelijker om een steel vast te pakken. 

  Belangrijk om te weten 

  • De handgreep kan op stelen met een diameter van 19 millimeter tot 44 millimeter bevestigd worden. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Een gebogen steel waaraan u zelf een losse bezem, schop of ander tuingereedschap vastmaakt. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  • Onder tuinieren vindt u meer gereedschap om het werk in de tuin te vergemakkelijken, bijvoorbeeld als u reuma, artritis, Parkinson of een spierziekte heeft.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactT-handgreep voor tuingereedschap met steel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 23-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: