Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kattenbak

Kattenbakken die bijna of helemaal zelfreinigend zijn, hoeft u niet regelmatig uit te scheppen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kattenbak?

  Zelfreinigende kattenbakken maken het verwijderen van de behoefte van een kat - zeker als u meerdere katten heeft- makkelijker en hygiënischer.

  Hoe werkt een kattenbak?

  Er bestaan twee soorten: 

  1. Kattenbakken die u alleen hoeft om te rollen. Door de draaibeweging wordt de behoefte uit het grit gezeefd en komt in een opvangbakje. U hoeft alleen het opvangbakje uit de kattenbak te halen en te legen.
  2. Zelfreinigende kattenbakken draaien kort na het bezoek van de kat automatisch rond. De behoefte komt terecht in de opvangbak waarin een plastic zak zit.

  Belangrijk om te weten

  • Kattenbakken die u zelf moet rollen zijn niet geschikt voor grote katten.
  • Sommige katten hebben een hekel aan een 'overkapping'.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Heeft u tijd en zin om uw kat te trainen om het gewone toilet te gebruiken? Via internet kunt u diverse mogelijkheden vinden, bijvoorbeeld Wikihow.com.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKattenbak met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 09-08-2023 

  Deel deze pagina via: