Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kraanopener

Heeft u moeite met het open- en dichtdoen van de kraan? Met een kraanopener opent of sluit u met minder kracht en inspanning een kraan.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kraanopener?

  Kraanopeners ondersteunen u als u minder kracht in de handen heeft, bijvoorbeeld bij reuma, waardoor u de kraan niet goed kunt bedienen.

  Hoe werkt een kraanopener?

  Een kraanopener is een langere handgreep die over de knop van een kraan sluit. Door de handgreep vervolgens in de gewenste richting te bewegen, opent of sluit u de kraan.

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn kraanopeners voor ster knoppen en ronde knoppen. Ze zijn te gebruiken bij verschillende kranen, zowel in de badkamer als in de keuken.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • U kunt uw kranen ook vervangen. Een eenhendelmengkraan is eenvoudiger te bedienen dan kranen met draaiknoppen. U kunt ook denken aan kranen met sensoren. Bij beweging gaat het water lopen.
  • Er is een opener met een oppervlak met veel staafjes. U drukt de opener bijvoorbeeld op een kraan of een sleutel en de staafjes klemmen de kraan of sleutel vast.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKraanopener met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 23-11-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: